2017. július 2., vasárnap

BÚCSÚ BERCELEN

Galgagutához hasonlóan a Berceli Egyházközség is jubileumot ünnepel az idén, bár ők némileg tekintélyesebb évszámmal büszkélkedhetnek: a Szent Péter és Szent Pál apostolok tiszteletére szentelt római katolikus templom idén ünnepli fennállásának 250. évfordulóját. 
A jubileumról június 29-én, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén tartott búcsúi szentmise keretében emlékeztek meg a berceliek és a környékbeliek. Így természetesen Galgagutáról is érkezett egy kis csapat az ünnepi szentmisére, amit dr. Varga Lajos váci segédpüspök mutatott be. 
Amint az bemutatkozó írásunkban is szerepel - http://irgalmassag.blogspot.hu/2010/03/bemutatkozas-kicsit-bovebben_26.html - a galgagutaiak 1983-ig Bercelre jártak át szentmisére. Tekintettel arra, hogy az autó régebben nem volt ennyire elterjedt, így sokan gyalog, kerékpárral vagy lovaskocsival tették meg a két falu közötti távolságot, vagyis akkortájt minden szentmisére menet felért egy zarándoklattal.
Ezen időszak előtt is tisztelegve a galgagutaiak fehér virágkosárral köszöntötték a berceli templomot, ami díszhelyre, az oltár elé került. 
A szentmise ünnepélyes körmenettel zárult, majd pedig a templom előtti téren egy kis agapé várta a megjelenteket, melyhez néhány tálca süteménnyel mi is hozzájárultunk.
A csapat egy része megérkezett
A templom belülről
 

Dr. Varga Lajos püspök igét hirdet

A vendégatyák és Robi akolitus közös szolgálata


Galgagutaiak a hívek között

Galgagutaiak részvétele a szentmisén

Körmenet

Lobogóvivők között is vannak a gutai közösség tagjai közül

Körmenet

Agapé


Agapé

Nincsenek megjegyzések: