2016. december 26., hétfő

VISSZATEKINTŐ

Az idei Karácsonynak különös jelentőséget ad, hogy tíz évvel ezelőtt, 2006 Karácsonyán költöztünk át a régi, faházban kialakított misézőhelyről az új - de még befejezetlen - templomba. 
A félkész állapotokat mutatják az akkor készült fényképek is: a padló még csak beton, hiszen a márványborítás csak 2007 januárjában került fel. Az oltáron, a szentségház talapzatán és az ambón a fehér terítők márvány helyett a csupasz téglákat takarták. A falakon lámpatestek helyett még csak a villanykörték lógtak, és a padok is festetlenek. 
Mégis mindenki rögtön otthon érezte magát.... 
Az azóta eltelt 10 évben rengeteg változás történt. Hogy csak néhányat említsünk, amint az a legfrissebb fotókon is látszik: a kész templomban helyükre kerültek az Irgalmas Jézust és a Szent Családot ábrázoló képek, a sokat szolgált szintetizátor helyett beszereztünk egy elektromos orgonát, idén pedig liturgikus szövegek követését és a közös éneklést segítő kivetítő is felkerült a szentély falára.

Ma ismét hálát adunk Istennek az új templomért és az eltelt 10 évért, amely során a közösség és a templom egyaránt gyarapodott, fejlődött.

További képek a templomépítés időszakából a galériánkban megtekinthetőek.



























Nincsenek megjegyzések: