2012. február 6., hétfő

ÖKUMENIKUS IMAHÉT

Tegnap este befejeződött Galgagután az ökumenikus imahét.
Templomunk felépülése óta hagyománnyá vált, hogy a nyitóestnek (vasárnap) és az ezt követő hétfői, keddi és és szerdai alkalomnak a galgagutai evangélikus imaterem, míg a csütörtöki, pénteki, szombati, valamint a vasárnap esti záró összejövetelnek a galgagutai katolikus templom ad otthont.
Füke Szabolcs galgagutai evangélikus lelkész és Czombos József berceli plébános minden évben szívét-lelkét beleadja az imahét megszervezésébe, amiből persze az egyházközségi, gyülekezeti tagok is kiveszik a részüket.
A "hazai" lelkészek mellett minden évben több vendég-igehirdető is gazdagítja a programot, közülük van, aki már - kis túlzással - hazajár hozzánk.
A szerdai alkalom egyben mindig egy mini-záróest is, hiszen ekkor jövünk össze utoljára az evangélikus testvéreknél. Ugyancsak hagyomány, hogy szerdán és vasárnap egyaránt egy kis szeretet-vendégségre kerül sor a közös istentisztelet végén.

Az idei évben az igehirdetések az alábbiak szerint alakultak:
Vasárnap:
Czombos József plébános, Bercel
Hétfő:
Dr. Horváth Imre római katolikus plébános, Cserhátszentiván
Kedd:
Seje Imre baptista lelkipásztor, Felsőpetény
Szerda:
Széll Bulcsú evangélikus lelkész, Kispest
Csütörtök
: Füke Szabolcs, evangélikus lelkész, Galgaguta
Péntek:
Meláth Attila baptista lelkipásztor, Vác
Szombat:
Füke Szabolcs, evangélikus lelkész, Galgaguta
Vasárnap: Czombos József és Füke Szabolcs

Szombaton a meghívott igehirdető egyébként Csillag Péter diakónus lett volna, Máriabesnyőről. A havazás és a hideg időjárás azonban keresztülhúzta a terveinket, így a vendégünk sajnos nem tudott eljutni hozzánk. Szerencsére Füke Szabolcs evangélikus lelkészünk vállalta a beugró szerepét.
Pénteken Meláth Attila lelkipásztor a váci baptista testvérek kórusának kíséretében érkezett, akik gyönyörű mini-koncertet is adtak templomunkban.

Mind a váci kórus szolgálata, mind pedig az imahéten elhangzott igehirdetések megtalálhatóak, meghallgathatóak a galgagutai evangélikus gyülekezet honlapján. (http://galgaguta.lutheran.hu)

Köszönjük mindenkinek a segítő közreműködést, az imádságos részvételt - és persze a finom süteményeket, amiket a szerdai és vasárnapi agapéra felajánlottak.

Szeretettel várunk mindenkit jövőre is!

Nincsenek megjegyzések: