2022. november 1., kedd

OKTÓBERI KÖRKÉP

Október is sok szép, felemelő esemény tartogatott számunkra. A hónap első napján dr. Varga Lajos váci segédpüspök ünnepi szentmise keretében szentelte meg a felújított nógrádkövesdi harangot. Október 8-án a berceli Magyarok Nagyasszonya kápolna búcsúi szentmiséjén vettünk részt, melyet Dóbiás Zalán esperes atya celebrált. 

Október a Rózsafüzér hónapja, így ez az ima különösen nagy hangsúlyt kapott ebben a hónapban. Két vasárnapon is a Mustármag-csoport kisebb-nagyobb tagjai - óvodásoktól a középiskolásokig - vezették a szentmise előtti rózsafüzért. A második alkalommal az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű, világméretű imakezdeményezéshez csatlakozva a békéért imádkoztunk. 

Az idei év időjárása ismét nagy kihívás elé állította hazánkat. Mindezek ellenére - hála az utolsó pillanatban érkezett szeptemberi csapadéknak is - idén is volt miért hálát adnunk. Terméseinket október második vasárnapján vittük az oltár elé.



Folytatódott a Filmklub-sorozat is, melynek október 14-én templomunk közösségi terme adott otthont. Ez alkalommal "A székely Atlantisz - Bözödújfalu emlékére" című filmet tekinthették meg a résztvevők.

Nemzeti ünnepünk, október 23-a ezúttal vasárnapra esett. A szentmise keretében megemlékeztünk e kiemelkedő eseményről és imádkoztunk az elesett hősökért. 

  

Nincsenek megjegyzések: