2016. október 10., hétfő

MEGÚJULTUNK

Az elmúlt napokban történt néhány újítás a templomunkban, Talán a legszembetűnőbb, hogy az ambó mögötti falra felkerült egy nagyképernyős televíziókészülék, amin - egy mini számítógép segítségével - végre ki tudjuk vetíteni az énekek és közös imádságok szövegeit. Az eszközöket néhány áldozatkész testvér adományozta a közösségnek. Nagy szükségünk volt már erre a technikai segítségre: jó szolgálatot tesz majd az ökumenikus imahéten, amikor egymás énekeivel ismerkedünk, az esti szentségimádási órákon, vagy amikor új éneket tanulunk a Mustármag-kórussal. 

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki adományával hozzájárult a kivetítés megvalósításához. 





Egy kedves környékbeli ismerősünk az Irgalmasság Éve alkalmából a héten megajándékozott minket Szent Fausztina nővér képével, akinek az Isteni Irgalmasság tiszteletét köszönhetjük. A kép a közösségi teremben nyerte el méltó helyét.


Néhány lelkes felnőtt összefogásával kialakult egy kis csapat, akik azon mesterkednek, hogy minél nagyobb kedvvel járjanak a kisebb és nagyobb gyermekek a templomba. 
Az új tanév kezdetén betűgyűjtésbe fogtunk: minden vasárnap jár a misén résztvevő gyermekeknek egy-egy betűt tartalmazó, színes tappancs, amiket egy kulcskarikán gyűjthetnek. Ha minden jól megy, az összegyűjtött betűkből Karácsonyra egy klassz jelmondatot tudnak majd kirakni. 
Általában havonta egyszer ezen felül is készülünk számukra valami érdekességgel: ezek többnyire a hittel, az imádsággal, a szentmisével, vagy az épp aktuális ünnepkörrel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazzák a gyerekek számára könnyen érthető módon, rajzos, játékos formában.
Az egyik apuka készíttetett egy külön bélyegzőt, amivel az éppen aktuális "bélyegzőfelelősünk" mindenki miselátogatási könyvecskéjében rögzíteni tudja a jelenlétet.
A közösségi terem egyik sarkában ezért kialakításra került egy "mini-iroda" is a gyerekek számára, a templom előterében pedig a faliújságunkat kiegészítettük a Ministráns-tablóval.




Nincsenek megjegyzések: