2016. február 27., szombat

ÖSSZEFOGLALÓ A 2015-ÖS ÉV MÁSODIK FELÉRŐL - 3. RÉSZ

Az új egyházi év az adventi koszorúk megáldásával kezdődött templomunkban. A nagy közös, templomi koszorú mellett ott sorakoztak a szebbnél szebb családi koszorúk is. 

Az evangélikus templom melletti téren - a több évre visszanyúló hagyománynak megfelelően - ökumenikus keretek között, a 3 felekezet részvételével, közös imával, énekléssel kísérve minden adventi vasárnap délután meggyújtottuk a falu adventi koszorújának soron következő gyertyáját.


Advent 2. vasárnapján ellátogatott templomunkba a Mikulás is, a gyerekek legnagyobb örömére.


Már novembertől nagy erőkkel készültünk a Karácsonyi pásztorjátékra is. A lelkes szülők közreműködésével végül nagyon jól sikerült a műsor, amiben ovisoktól a kamaszokig mindenkinek jutott testhezálló szerep. A legszebb történetet ezúttal az éppen ott tartózkodó állatok szemszögéből nézhettük végig: a vándorlásban, szálláskeresésben részt vevő szamár, a pásztorokkal nyájat őrző kutya, a betlehemi jászol mellett heverő ökör és bárány felváltva játszotta a narrátor szerepét. Szülőknek és gyerekeknek ezúton is ismételten köszönjük a közreműködést!  Nincsenek megjegyzések: