2013. március 31., vasárnap

BENNE LESZÜNK A TÉVÉBEN!

Húsvét második vasárnapján, vagyis az Isteni Irgalmasság ünnepén - mely idén április 7-ére esik - tartjuk templomunk búcsúját. Az a megtiszteltetés érte egyházközségünket, hogy az ünnepi szentmisét a Duna Televízió élő adásban közvetíti. A televíziós közvetítéshez igazodva a szentmise ezen a napon délelőtt 11 órakor kezdődik, előtte 10 órától pedig imaórát tartunk templomunkban.
A szentmisét Dr. Varga Lajos váci segédpüspök mutatja be.

Szeretettel várunk mindenkit, aki részt tud venni ezen a szép ünnepen, aki pedig nem tud személyesen jelen lenni, de módjában áll követni a televíziós közvetítést, lélekben ünnepeljen velünk!

Technikai jellegű információ az autóval érkezők számára: A templom parkolója le lesz zárva a közvetítő autók számára. A templom melletti út mentén (a Bercel felé vezető út) sem lehet parkolni, mert külső felvételek is készülnek - többek között a Bercelről gyalogosan érkező zarándokokról -, és a felvételt a parkoló autók látványa zavarná.

Az autókat leállíthatjuk az orvosi rendelő melletti utcában, vagy a régi presszó előtti parkolóban, illetve kicsit távolabb a vegyesbolt melletti parkolóban. Ez utóbbi helyről is mindössze 1-2 perc sétával elérhető a templom.

A templom előtti téren - hasonlóan a templomszenteléshez - székeket helyezünk el, így akinek esetleg nem jut hely a templomban, a kihangosításnak köszönhetően odakint is követheti a szentmisét.

A szertartás végén pedig a szokásos módon körmenetet tartunk.

Kérjük mindenki imádságos közbenjárását az időjárás jobbra fordulásáért is!

Nincsenek megjegyzések: