2010. november 22., hétfő

JÓTÉKONYSÁGI EST!

Az egész országot megdöbbentő vörösiszap-katasztrófának szomorú aktualitása van a számunkra: egyházközségeink szervezésében idén két alkalommal is látogatást tettünk azon a gyönyörű vidéken, amelyet pár hete a mérgező anyag ellepett.

Egy korábbi bejegyzésben fényképekkel illusztrálva beszámoltunk már arról az egynapos Dunántúli zarándoklatról, melynek során a Jézus-ösvény egyes állomásait is érintettük. Érdeklődve szemléltük meg a devecseri Názáreti-házat, vizet vettünk a Szentkútból, és a Somló-hegyen végigjártuk az Öröm Útját - mindezt Mód Miklós plébános atya vezetésével.


Mód Miklós devecseri plébános

Később, a nyár folyamán - a mára már fogalommá vált, minden évben megrendezésre kerülő "Tíznapos kirándulás" keretében - a gyermekeknek és fiataloknak nyílt lehetőségük a Jézus-ösvény végigzarándoklására.

Szép emlékekkel tértünk haza - épp ezért sokunkat talán még mélyebben érintett a tragédia híre. És hamarosan megszületett a gondolat: próbáljuk meg megtenni, ami tőlünk telik, hogy segítsünk a bajba jutottaknak. Ennek megvalósulása lesz az a jótékonysági est, melyet 2010. november 27-én tartunk Bercelen.


MEGHÍVÓ

"Amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük." (Lk. 6,31)


Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2010. november 27-én, a berceli Művelődési Házban, 18:00 órai kezdettel megrendezésre kerülő JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNYÜNKRE.

Az est teljes bevételét a Devecsert és Kolontárt sújtó vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére, életkörülményeik javítására ajánljuk fel. Kérjük, legyen részese Ön is az összefogásnak, és biztassa erre barátait, ismerőseit is.

18 órakor kulturális műsorral várjuk kedves vendégeinket, melynek keretében óvodások, iskolások, hagyományőrző csoportok, az egyházközség kórusa, illetve szavalók lépnek fel.

20 órától a bálban a Jagelló együttes zenéjére táncolhatnak, közben tombolahúzásra is sor kerül.

Belépőjegyek a helyszínen válthatók, melyek minimális összege 1000 Ft. (Csak a kulturális műsorra 500 Ft.) A rendezvény ideje alatt büfé működik.

Tisztelettel és köszönettel:

a KDNP Bercel térségi szervezete

Nincsenek megjegyzések: