2023. február 7., kedd

CSENGETTYŰK ÉS GYERTYÁK

Templomunkban sok kisgyermek pici korától lelkesen vesz részt a közösség életében. Többen közülük már óvodásként szívesen csatlakoznak a karácsonyi pásztorjátékhoz mint kis angyalok vagy pásztorok, és sokan a vasárnapi szertartásokba is aktívan bekapcsolódnak: bátran mennek áldásért szüleikkel a szentáldozáskor, vagy éppen csengő hangon mondják a nagyokkal együtt Miatyánkot.  

Bár a ministrálásig még hosszú út vezet, most egy újabb lehetőség nyílt arra, hogy a kicsinyek még jobban magukénak érezhessék a szentmisét: immáron egy kosárnyi kis csengettyű várja vasárnaponként a gyerekeket, hogy - néhány segítő felnőtt közreműködésével - együtt csengethessenek a ministránsokkal. Róbert atya múlt vasárnap megáldotta a kis csengőket, így már két alkalommal is csengettyű kórus kísérte a szertartást. A gyerekek ügyesen és rendkívül fegyelmezetten, fontosságuk teljes tudatában végzik ezt a kedves és szép szolgálatot. 




Ugyanezen a vasárnapon - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepének közelségére tekintettel - sor került a templomba magunkkal hozott gyertyák megszentelésére is. 

 



Nincsenek megjegyzések: