2021. november 17., szerda

ADVENTI KOSZORÚK MEGÁLDÁSA

Lassan megkezdjük adventi készületünket. Advent első vasárnapja idén november 28-ára esik. Az ezt megelőző vasárnap, vagyis 2021. november 21-én a délelőtt fél 11-kor kezdődő szentmise keretében kerül sor az adventi koszorúk megáldására.

Az adventi koszorú a karácsonyig hátralévő néhány hét során kiemelkedő szerepet tölt be életünkben és fontos üzeneteket közvetít számunkra. A hétről-hétre felgyulladó  gyertyalángok a várakozás, a készület újabb és újabb mozzanatára hívják fel a figyelmünket. 

Az adventi koszorú ebben az időszakban lakásaink egyik éke is. Készíthetjük saját magunk, ízlésünk szerint díszítve, de vásárolhatunk kész koszorút is. Dönthetünk a liturgikus színek, a karácsony ünnepi színei vagy egyéb nekünk tetsző színvilág mellett. A lényeg azonban az, hogy ne feledkezzünk meg időről-időre megállni, odaülni az adventi koszorúhoz és a gyertyák egyre növekvő fénye mellett imával, énekekkel, csendes elmélkedéssel vagy szeretteinkkel való beszélgetésekkel készüljünk a közeledő karácsonyi ünnepekre. 

Nincsenek megjegyzések: