2018. május 20., vasárnap

ARANYMISE

Mintha időutazáson lettek volna múlt vasárnap a galgagutai szentmisén részt vevők, az oltár mögül ugyanis ismét Czombos József Atya mosolygott a hívekre.
A mosoly mellett néha az örömkönnyek is megjelentek, hiszen nagyon szép és megható ünnepre gyűltünk össze: József Atya idén ünnepli pappá szentelésének 50. évfordulóját, és ebből az alkalomból végiglátogatja valamennyi régi állomáshelyét, hogy bemutassa aranymiséjét. E gyönyörű alkalom tiszteletére aranyba és fehérbe öltözött az egész templom, és teli padsorokkal vártuk a hazalátogató József Atyát.A szentmisében sorra felcsendültek József Atya kedvenc énekei, a Mustármag-kórus most is szolgálatot teljesített gitárral, furulyával és csörgődobbal.
Természetesen készültünk egy kis műsorral is kedvenc lelkiatyánk számára énekekkel, versekkel, ezt követően pedig Kollár László, az egyházközség világi elnöke idézte fel köszöntő beszédében mindannyiunk nevében a legkedvesebb együtt töltött pillanatokat. 
A szertartás a különleges aranymisés áldással zárult, ahol is József Atya kiemelten nagy figyelmet szentelt a gyermekek seregének.
A szép nap emlékére mindenki kapott egy szentképet, amin megörökítésre kerültek József Atya pályájának eddigi állomáshelyei, hátoldalán pedig azok az idézetek, amelyek a leginkább meghatározták ezt a papi szolgálatban töltött, tartalmas öt évtizedet. A szentmisét követően senki nem sietett haza, a gyönyörű tavaszi időben a templom előtti téren a hívek által hozott süteményekkel megpakolt asztalok mellett volt lehetőség egy kis kötetlen beszélgetésre. József Atyának mindenkihez volt egy kedves szava, öröm volt őt itt látni újra köztünk.


Hálásak vagyunk azért, hogy részünk lehetett ebben a ritka és nagyon felemelő élményben, és sok áldást kívánunk József Atya további papi szolgálatára.Nincsenek megjegyzések: