2016. május 16., hétfő

RIMÓCI ZARÁNDOKOK

Az Irgalmasság Szent Éve alkalmából idén több zarándokcsoport is ellátogatott már templomunkba.

Az Isteni Irgalmasság Ünnepén Czombos József Atya hozta el a rimóci híveit hozzánk. Egész napos zarándoklat keretében délelőtt ünnepi szentmisén vettek részt Máriabesnyőn, onnan érkeztek hozzánk, majd a szécsénkei Szent Márton templomot, végül pedig a berceli Magyarok Nagyasszonya kápolnát ejtették útba.


A gyönyörűen feldíszített Mária szobrot az ünneplő népviseletbe öltözött lányok hozták be a templomba, majd pedig az Irgalmasság Órájában, délután 3 órai kezdettel József Atya vezetésével imaórát tartottak a zarándok testvérek. A helyiek közül is sokan eljöttek a zarándokok fogadására, így közösen elmélkedtük át ezt az órát. Nagyon megható volt József Atyát újra itthon látni.


Ezt követően volt idő kötetlen beszélgetésre is, készültünk egy kis süteménnyel, szendviccsel, üdítővel, kávéval, és a két közösség tagjai olyan jól összebarátkoztak, hogy a rimóciak meghívtak minket a szeptemberi Kisboldogasszony-búcsúra, készülünk is rá nagy szeretettel.




Köszönet a képekért a Rimóci Újság fotósának is. További fényképek a Rimóci Újság facebook-oldalán /https://www.facebook.com/rimoci.ujsag/media_set?set=a.564540233713147.1073741940.100004715250902&type=3/ és Galériánkban is megtekinthetőek. 

Nincsenek megjegyzések: