2010. április 1., csütörtök

HÚSVÉTI KÉSZÜLET - CÉLEGYENESBEN

A nagyhéttel, és azon belül is nagycsütörtökkel a húsvéti készület "célegyeneséhez" érkeztünk. Mint ahogy országszerte számos helyen, úgy nálunk is egy háromnapos lelkigyakorlat előzte meg a nagyhetet. A József Atya által irányított egyházközségekből (Bercel, Galgaguta, Becske, Nógrádkövesd, Szécsénke, Vanyarc) a testvérek a berceli - Szent Péter és Szent Pál apostolok tiszteletére szentelt - templomban gyűltek össze csütörtökön, pénteken és szombaton este. Öt órától szentségimádás, hat órától pedig lelkigyakorlatos szentmise kezdődött, folyamatos gyónási lehetőséggel.
A szentmiséken Papp Tihamér ferences atya osztotta meg nagyböjti gondolatait a jelenlévőkkel, aki a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyről érkezett hozzánk. Tihamér Atya egyébként sokak számára korábbról is ismert volt, hiszen év elején találkozhattunk már vele - a Galgagután évről-évre megrendezésre kerülő ökumenikus imahét egyik katolikus estéjének vendég-igehirdetőjeként.


Néhányan - a Püspök Atya instrukciói alapján megalakított egyházközségi lelkipásztori, valamint gazdasági tanács tagjaiként - egy másik szép lelki programon is részt vehettünk a Virágvasárnap előtti szombaton. Ekkorra hívta ugyanis össze Beer Miklós Püspök Atya az egyházközségek világi munkatársait és a plébános atyákat a gödöllői Premontrei Gimnáziumban tartandó egésznapos fórumra. A közös előadásokon és a különböző szekcióüléseken sok bátorító, reményt adó szó, és jó néhány hasznos tanács is elhangzott - nem utolsó sorban éppen az egyházközségek interneten való "jelenlétével" kapcsolatban -, a záró szentségimádás pedig a nagyhétre való készületet erősítette bennünk. És persze jó volt régi kedves ismerősökkel is találkozni...


És persze napról-napra nem csak Húsvéthoz, hanem az Isteni Irgalmasság ünnepéhez is egyre közelebb kerülünk: holnap nagypéntek, az Irgalmasság kilencedének kezdőnapja.

Nincsenek megjegyzések: